Hjälmlyse LED

Det finns många olika alternativ till hjälmlyse, vanligast är nog xenon. Vi tycker dock att vi haft en del problem med sladdarna till dem och man får antingen byta ofta eller göra egna. Vintern 2012 bytte många av oss till LED och tycker det är bra mycket smidigare och enklare. Här kommer lite länkar till det vi har köpt när det gäller LED.

Mycket är länkar till ebay. Det är upp till var och en om man vill handla där. Leveranstiderna kan också variera kraftigt och har man otur kan få betala tull och moms.

Det här hjälmlyset har flera av oss köpt. Samma lyse finns även här. Vill man hellre köpa det i Sverige så kan man handla det här 

Dessa batterier har många av oss köpt. Eller på valfri hemsida sök på 6800mAh 12V Li-ion battery på ebay så hittar ni massor om den här länken ovan inte fungerar. 

OBS! batterierna klarar inte riktigt att driva en 30W led de slocknar. Man måste öppna dem och löda om och driva lampan direkt från polerna sen brinner det som bara den. Vi har ej hittat smidigare/billigare så det kan vara värt besväret att löda om. Kan man inte löda och inte förstår hur man gör ska man ju inte köpa dem givetvis. Det finns säkert de som säger att så får man absolut inte göra. För oss har dock inte hänt något. Man har det lätt i fickan på ex västen. Köper man två så tar i regel föraren slut före batterierna 

För under tusenlappen (ca 500 kr för lampan 100 kr per batteri 12V 6,8 Ah) får du ett mycket bra hjälmlyse. För ögat lyser det minst lika bra som xenon och det är mycket smidigare utan högspänningsdelen och grov sladd till hjälmen. 

Det var förra året i år 2014 har det kommit mer. Kanske ett sånt här plus ett par extra batterier kan vara melodin. Eller denna. Bara att packa upp, ladda och sätta på hjälmen. Jag har ett liknande och kör MTB med och det lyser grymt och det är bara 3 dioder i det. Bilarna bländar av och är mycket konfunderade när man möter dem.